Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šri Lanka: 57 pobunjenika i dvojica vojnika poginuli u sukobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 57 tamilskih pobunjenika i dvojica šrilankanskih vojnika poginuli su od utorka u svakodnevnim borbama na sjeveru Šri Lanke, koje dio nadziru pobunjeni separatisti, priopćilo je u četvrtak ministarstvo obrane.

Sukobi između Tigrova za oslobođenje tamilskog Eelama (LTTE) i vladinih snaga izbili su u sjevernim okruzima Mannar, Vavuniya, Mullaitivu i Jaffna.

Pročitajte i ovo Zabava na Šri Lanki Dobio uvrede i prijetnje Organizirao zabavu za bijelce pa morao napustiti zemlju: "Nikada nismo podržavali i nećemo podržavati razne rasističke izjave" Vladimir Putin Ukrajinci se povukli Pala Avdiivka, Putin svojim vojnicima poslao čestitku: "Izražavam svoju zahvalnost"

Ministarstvo u priopćenju navodi da su vojni helikopteri gađali skrovišta LTTE-a u Mannaru.

Tamilski tigrovi, po običaju, nisu komentirali objavljeni broj žrtava, rekavši da je jedan civil ubijen u napadu šrilankanskih specijalnih postrojba na tamilskom području.

Sukobi pobunjenika i vladinih snaga su svakodnevna pojava na sjeveru zemlje i dvije strane o njima najčešće iznose proturječne podatke koji se ne mogu provjeriti iz neovisnog izvora, budući da vlada priječi novinarima i humanitarnim djelatnicima svaki pristup bojišnici.

Kako navodi Colombo, od početka godine u sukobima je život izgubilo 4.459 pobunjenika i 414 vojnika.

Tamilski tigrovi, hinduisti, od 1972. se bore za neovisnost sjevera i sjeveroistoka Šri Lanke gdje 75 posto stanovništva ispovijeda budizam. U tri desetljeća sukoba poginulo je oko 70.000 ljudi, a više tisuća je ubijeno od konca 2005. kada se sukob obnovio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene