Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić rekao je u čevrtak kako odnosi Srbije i Hrvatske nisu laki, ali da vjeruje kako će dvije zemlje prevladati probleme i da odnosi mogu biti bolji.


"Ponašamo se odgovorno, uvijek želimo razgovarati. S predsjednicom Hrvatske sam nedavno imao korektan, ozbiljan i odgovoran razgovor i nadam se da će i druge zemlje EU to razumjeti i pomoći da se odnosi na Balkanu brže unaprjeđuju", rekao je srbijanski premijer Aleksandar Vučić novinarima nakon radnog ručka s bivšim njemačkim kancelarom Gerhardom Schröderom komentirajući odnose s Hrvatskom.

Vezani članci Aleksandar Vučić Srbija cijepljenjim građanima daje 200 kuna: "Ne možemo kazniti one koji se ne žele cijepiti, ali ako se zaraze..." Aleksandar Vučić Vučić odgovorio na pitanje hoće li biti rata zbog non papera: ''Čak i ako netko hoće ratovati, neće ratovati s nama''

"Ljudi koji misle da je rješenje u lošim odnosima, uvredama i psovkama i u njihovoj i u našoj zemlji, mislim da je to nešto što moramo ostaviti iza sebe i da je to nešto što je loše i što šalje loš signal o svima nama na Balkanu. A mislim da možemo mnogo bolje i više, cijeli Balkan može biti motor razvoja EU", istaknuo je Vučić.

Zadnjih dana Hrvatska i Srbija su u sporu nakon što Hrvatska nije dala zeleno svjetlo za otvaranje poglavlja 23 Pravosuđe i temeljna prava u pregovorima EU-a sa Srbijom tražeći da Beograd ukine regionalnu nadležnost za ratne zločine, osigura prava hrvatske manjine u Srbiji i ostvari punu suradnju s Haškim sudom.

Ocjenjujući kako odnosi s Hrvatskom "nisu laki", Vučić je naglasio kako se nada da će Srbija i Hrvatska prevladati sve probleme i da želi vjerovati u bolje odnose, "premda bi mu danas odgovaralo da kaže neku težu riječ i da se posvađa sa Hrvatskom, jer bi to naišlo na simpatije u Srbiji".

"Ti odnosi nisu laki, neće biti laki, ali vjerujem da mogu biti bolji", rekao je Vučić. (Hina)