Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbijanski MSP potvrdio

U nesreći etiopijskog zrakoplova poginuo djelatnik UN-a iz Srbije

Pad zrakoplova u Etiopiji (Foto: Michael TEWELDE / AFP)
Pad zrakoplova u Etiopiji (Foto: Michael TEWELDE / AFP) Foto: Michael TEWELDE / AFP
Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova (MSP) potvrdilo je u nedjelju da je jedan državljanin Srbije među 157 putnika poginulih u padu zrakoplova etiopske kompanije "Ethiopian airlines", koji se jutros srušio nedugo nakon polijetanja iz zračne luke u Adis Abebi.

"Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije, izražavajući duboku sućut obiteljima nastradalih, sa žalošću mora obavijestiti da je među stradalima bio i jedan državljanin naše zemlje", objavljeno je na službenoj internetskoj stranici srbijanskog MSP-a.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području" Nestala djevojčica Danka nestala kod Bora FOTO Dvogodišnju djevojčicu tražili cijelu noć, stotine ljudi na terenu: "Dok sam se okrenula, više je nije bilo. Još ne govori"

Prema saznanjima beogradskih medija, nastradali državljanin Srbije djelatnik je Svjetskog programa za hranu (WFP) pri Ujedinjenim narodima, a osim srpske putovnice imao je i službenu putovnicu UN-a.

Portal lista Blic navodi da je riječ o Đorđu V. (54), te da je njegova sestra Ljiljana V. potvrdila da je on trebao putovati za Nairobi na poslovni sastanak.

"Potvrđeno je da je bio jedan Srbin, ali nije potvrđeno njegovo ime. Nisu objavili imena. Još uvijek ništa ne znamo. Postoji sumnja da je bio moj brat, ali o tome nemamo nikakve potvrde. Nadam se da nije on", rekla je za Blic Ljiljana V.

Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće Boeinga 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat, etiopske su vlasti objavile da nema preživjelih, a u tijeku je potraga za tijelima nastradalih. (Hina)

Aktualno Bernardić: "Ako vas zaustavi policija, recite: Ako može ministrica, mogu i ja!" Davor Bernardić (Foto: Screenshot/Dnevnik.hr) Davor Bernardić (Foto: Screenshot/Dnevnik.hr) Foto: Screenshot/Dnevnik.hr Nikola Grmoja (Foto: Screenshot/Dnevnik.hr) Nikola Grmoja (Foto: Screenshot/Dnevnik.hr) Foto: Screenshot/Dnevnik.hr +0 Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Bernardić: "Ako vas zaustavi policija, recite: Ako može ministrica, mogu i ja!" 1/3 >>

Aktualno Idući tjedan ključan za brodogradnju: "Želimo konkretne odgovore i rješenje ove agonije" Kakva je budućnost škverova? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kakva je budućnost škverova? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kakva je budućnost škverova? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatska Idući tjedan ključan za brodogradnju: "Želimo konkretne odgovore i rješenje ove agonije" 1/2 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene