Pad zrakoplova u Etiopiji (Foto: Michael TEWELDE / AFP)
Pad zrakoplova u Etiopiji (Foto: Michael TEWELDE / AFP) Foto: Michael TEWELDE / AFP

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova (MSP) potvrdilo je u nedjelju da je jedan državljanin Srbije među 157 putnika poginulih u padu zrakoplova etiopske kompanije "Ethiopian airlines", koji se jutros srušio nedugo nakon polijetanja iz zračne luke u Adis Abebi.


"Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije, izražavajući duboku sućut obiteljima nastradalih, sa žalošću mora obavijestiti da je među stradalima bio i jedan državljanin naše zemlje", objavljeno je na službenoj internetskoj stranici srbijanskog MSP-a.

Vezani članci Srušeni avion u Etiopiji (Foto: AFP) Iscurili detalji: Piloti Ethiopian Airlinesa prije pada aviona primijenili su Boeingove hitne procedure Avion Ethiopian Airlinesa, ilustracija (Foto: AFP) Sve više zemalja prizemljuje problematični avion, norveška aviokompanija: "Račun ćemo poslati Boeingu"

Prema saznanjima beogradskih medija, nastradali državljanin Srbije djelatnik je Svjetskog programa za hranu (WFP) pri Ujedinjenim narodima, a osim srpske putovnice imao je i službenu putovnicu UN-a.

Portal lista Blic navodi da je riječ o Đorđu V. (54), te da je njegova sestra Ljiljana V. potvrdila da je on trebao putovati za Nairobi na poslovni sastanak.

"Potvrđeno je da je bio jedan Srbin, ali nije potvrđeno njegovo ime. Nisu objavili imena. Još uvijek ništa ne znamo. Postoji sumnja da je bio moj brat, ali o tome nemamo nikakve potvrde. Nadam se da nije on", rekla je za Blic Ljiljana V.

Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće Boeinga 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat, etiopske su vlasti objavile da nema preživjelih, a u tijeku je potraga za tijelima nastradalih. (Hina)

Bernardić: "Ako vas zaustavi policija, recite: Ako može ministrica, mogu i ja!"

Idući tjedan ključan za brodogradnju: "Želimo konkretne odgovore i rješenje ove agonije"