Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijela regija zainetresirana je za eksperimentalni lijek koji se počeo primjenjivati i u Srbiji.


U Srbiji je u četvrtak počela primjena kubanskog lijeka "Cimavax EGF" za rak pluća, a pod nadzorom njegova tvorca kubanskog liječnika-imunologa Pedra Camila Rodriguesa i primile su ga dvije pacijentice u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa.

Vezani članci Aleksandar Vučić United Grupa: "Vučić ne govori istinu, ponudili smo 35 milijuna eura za Premier Ligu" Epidemiolog Predrag Kon Glavni srpski epidemiolog najavio povećanje broja zaraženih: "Počelo je punjenje bolnica, premišljanje oko cijepljenja postaje opasno"

Cimavax EGF do sada je registriran na Kubi, u Peruu i u Paragvaju, a Srbija je jedna od zemalja u kojoj se eksperimentalno primjenjuje kroz multinacionalno kliničko ispitivanje u koje je uključeno oko 3500 pacijenata.

Golema prekretnica u liječenju raka

Pacijentice koje su u četvrtak primile lijek prije tri dana podvrgnute su tzv. indukcijskoj terapiji, čiji je cilj da se 72 sata prije primanja lijeka pripremi organizam.

Pacijentice je posjetio i srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar istaknuvši da je interes za ovaj kubanski lijek iznimno velik, uključivši u regiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook