Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija SSP potpisuje 28. siječnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Europske unije, 28. siječnja i dalje je mogući datum, izjavio je na konferenciji za novinstvo slovenski veleposlanik u Beogradu Miroslav Luci.

On je rekao da nema novih uvjeta za Srbiju glede potpisivanja tog sporazuma i da ako države članice EU-a pojedinačno ocijene da su uvjeti ispunjeni, moguće je da se taj Sporazum potpiše.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon izvješća Brammertza EU odmrznuo ratifikaciju srbijanskog SSP-a Slika nije dostupna Nizozemska neće ratificirati srbijanski SSP

Savjetnik srbijanskog premijera za medije Srđan Đurić kritizirao je pak u slovenskog ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela koji je "lažnom dilemom" ocijenio stajalište srbijanskog premijera Vojislava Koštunice da će EU morati birati između potpisivanja Sporazuma sa Srbijom ili slanja svoje misije na Kosovo.

"Dobro bi bilo kada Dimitrije Rupel ne bi sebi davao takvu slobodu da odlučuje u ime Srbije. Je li lažna dilema da će EU morati birati između potpisivanja Sporazuma sa Srbijom i odluke o slanju Misije za provedbu odbačena Ahtisaarijeva plana, Dimitrije Rupel će vidjeti 28. siječnja", izjavio je Koštuničin savjetnik za agenciju Beta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene