Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nizozemska neće ratificirati srbijanski SSP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski ministar vanjskih poslova Maxime Verahagen neće dopustiti da parlament ratificira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Europske unije, objavila je agencija ANP u utorak.

Verahagen je pred zastupnicima nizozemskog parlamenta objasnio tu odluku nepotpunom suradnjom srbijanskih vlasti s Međunarodnim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY), navodi ANP.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Geert Wilders Protivi se pomoći Nizozemski Donald Trump poručio: "Mi smo europske budale jer smo primili najviše ukrajinskih izbjeglica"

On se pozvao na nedavno izvješće tužitelja ICTY-a Serga Brammertza Vijeću sigurnosti prema kojem nije ostvaren nikakav napredak u potrazi za Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem, optuženima za masakr u Srebrenici.

Nizozemska i Belgija su se protivile potpisivanju toga sporazuma uvjetujući ga potpunom suradnjom Beograda s ICTY-jem u hvatanju posljednjih bjegunaca koje traži sud.

SSP su Srbija i EU potpisale 29. travnja, ali uz dodatak da će se on početi primjenjivati tek kada Beograd ostvari punu suradnju s Haškim sudom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene