Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milošu Simoviću i Sretku Kaliniću Specijalni sud u Beogradu potvrdio je prijašnju pravomoćnu presudu na po 40 godina zbog ubojstava, otmica i niza drugih kaznenih djela na koja su bili osuđeni u vrijeme bijega nakon atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. godine.


Kalinić i Simović bili su u bijegu sedam i pol godina, a uhićeni su u lipnju 2010. godine godine u Hrvatskoj nakon međusobnog obračuna u kojem je Simović ranio Kalinića.

Vezani članci Kapetan Dragan Kapetan Dragan šokira i u Srbiji: "Pustite ubojice Đinđića, sve što su radili, radili su iz uvjerenja" Slika nije dostupna Žalbeni sud potvrdio 40 godina 'zemuncima' Kaliniću i Simoviću!

Kalinić je, među ostalim, priznao ubojstvo srbijanskog kriminalca Cvetka Simića u Zagrebu, čije je tijelo nakon likvidacije isjekao i ostavio na obali pored Jaruna.

Simović i Kalinić, pripadnici 'zemunskog klana' zajedno su sudjelovali u dokazanih devet ubojstava i dvije otmice. Žalbeni sud nedavno im je potvrdio presudu kojom su ranije osuđeni na po 30 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu premijera Zorana Đinđića.

>>Kaliniću i Simoviću potvrđeno po 30 godina za ubojstvo Đinđića

Protiv Kalinića i Simovića u tijeku je još jedan postupak, a optuženi su, zajedno s članovima zemunskog kriminalnog klana Lukom Bojovićem i Vladimirom Milisavljevićem zvanim Vlada Budala, za tri ubojstva i dva pokušaja ubojstva.

Kalinić je 8. lipnja 2010. godine uhićen u Hrvatskoj, a 25. kolovoza izručen je Srbiji i, budući ima dvojno državljanstvo, bio je prvi hrvatski državljanin koji je izručen po Sporazumu o uzajamnom izručenju vlastitih državljana koji su ranije potpisali Beograd i Zagreb.

Bojović i Milosavljević uhićeni su u veljači u Španjolskoj i u tijeku je postupak za njihovo izručenje Srbiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook