Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija raspisuje tjeralicu i nagradu za Mladićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako javlja srpski dnevni list Danas, Srbija će raspisati tjeralicu za jednim od najtraženijih haških optuženika, Ratkom Mladićem. Navodno će ponuditi i novčanu nagradu za informacije koje bi pomogle uhićenju.

No tu informaciju još nitko nije službeno potvrdio. 

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Barbara Štrbac - 3 U Kazahstanu Reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac dodijeljena međunarodna novinarska nagrada za izvještavanje iz Turske: "Drago mi je da je netko prepoznao naš rad"

Za Ratkom Mladićem već postoji tjeralica koju je na zahtjev Haškog suda raspisao Interpol. Nagradu od pet milijuna dolara za informacije nudi američka organizacija Reward for justice. 

Predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić potvrdio je za taj dnevni list kako će operativni dio Akcijskog plana biti gotov do kraja tjedna. Postoje i naznake kako bi objavljivanje tjeralice i nagrade za Ratkom Mladićem možda pomoglo u njegovom uhićenju. 

Prema dosadašnjim saznanjima pretpostavlja se kako je Mladić od lipnja 2002. godine do kraja 2005. bio u Srbiji. Nakon toga gubi mu se svaki trag.  

Ljajić je izjavio kako će suradnja s Haškim sudom od sada biti  "efikasnija, brža, konkretnija, učestalija i predviđena je i Akcijskim planom". 

Vlada Republike Srbije usvojila je 20. lipnja Akcijski plan za okončanje suradnje s Haškim sudom. U sklopu potrage za Mladićem otvorena je i posebna telefonska linija za informacije. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene