Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Slavensko bratstvo 2020."

Srbija pod pritiskom EU-a odustala od vojne vježbe s Rusijom i Bjelorusijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Slavensko bratstvo 2020.", naziv je vojne vježbe na kojoj je u rujnu Srbija trebala sudjelovati Srbija s Bjelorusijom i Rusijom. Aleksandar Vulin kaže da su morali odustati.

Srbija je odustala od planiranog sudjelovanja u vojnoj vježbi s Rusijom i Bjelorusijom, nakon pritiska Europske unije kojoj želi pristupiti, rekao je u srijedu srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Srbija, koja je kandidat za članstvo u EU-u, ali je istodobno u prijateljskim vezama s Rusijom, trebala je u rujnu zajedno s ruskim i s bjeloruskim snagama sudjelovati u vježbi "Slavensko bratstvo 2020." u Bjelorusiji.

"Zatražili su od nas, po cijenu odustajanja od naše europske budućnosti, da otkažemo planiranu vojnu vježbu s Bjelorusijom", rekao je ministar.

Srbija koja je vojno neutralna, bila je izložena "nezasluženom snažnom pritisku Europske unije" i zbog toga će na šest mjeseci zamrznuti svoje sudjelovanje u vojnoj vježbi sa svim partnerima, dodao je.

Srbija i Bjelorusija njeguju prijateljske veze i Beograd je u prosincu primio bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Vojne vježbe trebaju se održati u drugoj polovini rujna uz sudjelovanje 1500 vojnika, blizu grada Bresta, na jugoistoku Bjelorusije, navodi bjelorusko ministarstvo obrane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene