Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećavaju ratno zrakoplovstvo

Srbija kupuje helikoptere, Njemačka će im donirati još četiri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je već potpisala ugovor o kupnji devet helikoptera, obavio je IHS Jane Defence Weekly.

Srbija kupuje helikoptere, a krajem prosinca potpisali su ugovor Airbusom. Šest helikoptera namijenjeno je Ministarstvu obrane za korištenje unutar Srpskih zračnih snaga, a ostala tri bi koristilo Ministarstvu unutarnjih poslova, piše IHS Jane Defence Weekly. Radi se o dvomotornim modelima H145M.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

Dodaju kako će Airbus Srbiji osigurati svu potrebnu stručnost i znanje potrebno kako bi upotreba, održavanje i popravak helikoptera proteklo glatko. Airbus će također surađivati sa Srbijom u obuci osoblja i certifikaciji zavoda ''Moma Stanojlović'' kao centra za održavanje helikoptera ''Gazela'' kao i uključivanje Zavoda u remontnu mrežu kompanije Airbus.

Prema nepotvrđenim izvješćima Njemačka će Srbiji donirati još četiri rabljena helikoptera kako bi srpsko ratno zrakoplovstvo imali flotu od 10 helikoptera.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene