Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbija je već potpisala ugovor o kupnji devet helikoptera, obavio je IHS Jane Defence Weekly.


Srbija kupuje helikoptere, a krajem prosinca potpisali su ugovor Airbusom. Šest helikoptera namijenjeno je Ministarstvu obrane za korištenje unutar Srpskih zračnih snaga, a ostala tri bi koristilo Ministarstvu unutarnjih poslova, piše IHS Jane Defence Weekly. Radi se o dvomotornim modelima H145M.

Vezani članci Grom, ilustracija Strašna nesreća kod susjeda: Grom ubio dječaka (14) dok je čuvao stoku na livadi, pronašli ga roditelji Cjepivo Sputnjik V Srbija prva europska zemlja koja je počela proizvoditi Sputnjik V: U šest mjeseci proizvest će četiri milijuna doza

Dodaju kako će Airbus Srbiji osigurati svu potrebnu stručnost i znanje potrebno kako bi upotreba, održavanje i popravak helikoptera proteklo glatko. Airbus će također surađivati sa Srbijom u obuci osoblja i certifikaciji zavoda ''Moma Stanojlović'' kao centra za održavanje helikoptera ''Gazela'' kao i uključivanje Zavoda u remontnu mrežu kompanije Airbus.

Prema nepotvrđenim izvješćima Njemačka će Srbiji donirati još četiri rabljena helikoptera kako bi srpsko ratno zrakoplovstvo imali flotu od 10 helikoptera.