Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boris Tadić

'Srbija je zaslužila isti tretman kao Hrvatska'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jasno je da svatko tko je sudjelovao u zaštiti ili skrivanju Mladića morati odgovarati, rekao je srpski predsjednik.

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je kako Srbija ne traži ući u EU preko reda, već samo ono što su dobile i druge zemlje poput Hrvatske koja je dobila i status kandidata, i datum početka pregovora o pristupanju, iako tada još nije izručila haaškog optuženika Antu Gotovinu, javlja agencija Tanjug pozivajući se na Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

'Mislim da je Srbija zaslužila isti tretman kao i naš susjed Hrvatska kojoj je dodijeljen status kandidata i datum početka pregovora o pristupanju, iako Hrvatska tada još nije izručila generala Antu Gotovinu koga je tražio haaški tribunal, a koji je kasnije i osuđen', rekao je Tadić dodajući kako Srbija traži 'samo ono što su dobile i druge zemlje - pozitivnu reakciju EU na to da ispunjavamo kriterije'.

Tadić je rekao kako se Srbija, nakon uhićenja Karadžića, nadala skorom uhićenju i Mladića 'jer je za svaki dan koji je prošao bez uhićenja Mladića, Srbija morala plaćati visoku političku cijenu'.

'Znali smo da će Srbija imati problem s kredibilitetom sve dok ne pronađe Mladića i izruči ga Haagu. Sada kada smo to učinili mogu reći: konačno je gotovo', rekao je Tadić i dodao kako je sada namjera do kraja dovesti i slučaj Gorana Hadžića, posljednjeg optuženog koji je u bijegu.

Odgovarajući na pitanje hoće li neki srbijanski političari snositi posljedice zbog pomaganja skrivanja Mladića, 'možda čak i bivši premijeri', Tadić je odgovorio da je to moguće, 'ali ne želim ništa prejudicirati' jer 'jasno je da svatko tko je sudjelovao u zaštiti ili skrivanju Mladića morati odgovarati'. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene