Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sječa i giljotina'

Srbija ima novu vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija bi danas trebala dobiti novu vladu! Sjednica skupštine Srbije koja vladu bira počela je sa zakašnjenjem i burnom raspravom.

Novi srbijanski premijer bit će Ivica Dačić, a vladu sa znatno manjim kapacitetom od dosadašnje - činit će ministri iz koalicije Nikolićevih Naprednjaka, Dačićevih Socijalista, te Dinkićevih 'Ujedinjenih regiona Srbije'.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Sramotan ispad pred kamerama VIDEO Vulin brutalno izvrijeđao Hrvatsku: "Misle da su kapo, a svi su ustaše. Pitao sam i Gotovinu je li ustaša" Aleksandar Vučić U strahu su Rusi koji su pobjegli u Srbiju u strahu za život: "Stiglo nam je pismo. Bilo je šokantno"

Skupštinu Srbije obilježila je burna rasprava o  izmjeni zakona o vladi. Najglasniji kandidat za ministra obrane Aleksandar Vučić i oporbenjak Dragoljub Mičunović. Tadićev oporbeni DS smatra da novi zakon pod kontrolu vladajućih stavlja javne agencije i nezavisne institucije. Nazivaju ga sječom i giljotinom. Jorgovanka Tabaković iz vladajućih Naprednjaka to demantira argumentom da se najprije raču'Sječa i giljotina'nalo koliko sve to košta. Nova vlada trebala bi imati manje ministarstava od prethodne. Pa će Ivica Dačić uz premijersku zadržati i funkciju ministra unutarnjih poslova. Rezovi su najavljeni još na prvoj sjednici prije tri dana.

>> Nebojša Stefanović novi predsjednik srbijanskog parlamenta

Srbijansku vladu skupština bi trebala potvrditi kasno večeras. Do posljednjeg trenutka europska diplomacija lobirala je za veliku koaliciju i Borisa Tadića kao premijera.Tu su ideju-prvi odbili Dačićevi Socijalisti. Kosovo kao ključni srbijanski nacionalni interes jedan je od fokusa nove vlade. Stranu lagano mijenja i Milorad Dodik. Vladi u Beogradu preporučuje da zbog kosova prekine započeti eurointegracijski proces.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene