Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan žalosti za prognane i stradale Srbe u Oluji bit će obilježen skupovima i drugim manifestacijama.


U Srbiji i Republici Srpskoj 5. kolovoza bit će proglašen Danom žalosti u znak sjećanja na stradanja i progon Srba u Oluji.

Najavio je to danas ministar Aleksandar Vulin koji je rekao da će Dan sjećanja na stradanja i progon Srba biti obilježen 4. kolovoza velikim skupom ispred Srijemske Rača te nizom drugih manifestacija 5. kolovoza.

Vezani članci Milorad Dodik u Zagrebu Dodik upao na sjednicu pa uputio niz uvreda: ''Ja sam iznad tebe u svemu, čovječe. Ja sam veoma dobar s glavom. Samo ti nisi dobar s glavom'' Fotografije iz kuće strave u Beogradu - 3 VIDEO Objavljene snimke iz beogradske kuće strave: "Mašina za meso je na najstrašniji način mljela ostatke ljudi, a članovi klana dalje su ih uništili i razbacali"

'One u Beogradu razumijem, tu braću po oružju, ali ne razumijem one u Hrvatskoj koji mimohodu žele neuspjeh'

'Mi smo na zajedničku inicijativu vlada Srbije i Republike Srpske odlučili da 5. kolovoza bude dan sjećanja na sve prognane i stradale Srbe, a na današnjoj sjednici Organizacijskog odbora smo se dogovorili kako ćemo obilježiti taj dan', rekao je Vulin danas a prenosi B92.

Dodao je kako su se u akciju obilježavanja dana žalosti uključile obje vlade, Srpska pravoslavna crkva te sve državne institucije.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook