Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA SRBE STRADALE U OLUJI

Srbija i Republika Srpska 5. kolovoza proglašavaju Danom žalosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan žalosti za prognane i stradale Srbe u Oluji bit će obilježen skupovima i drugim manifestacijama.

U Srbiji i Republici Srpskoj 5. kolovoza bit će proglašen Danom žalosti u znak sjećanja na stradanja i progon Srba u Oluji.

Najavio je to danas ministar Aleksandar Vulin koji je rekao da će Dan sjećanja na stradanja i progon Srba biti obilježen 4. kolovoza velikim skupom ispred Srijemske Rača te nizom drugih manifestacija 5. kolovoza.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Aleksandar Vulin Odgovor Radmanu Vulin: "Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku"

'One u Beogradu razumijem, tu braću po oružju, ali ne razumijem one u Hrvatskoj koji mimohodu žele neuspjeh'

'Mi smo na zajedničku inicijativu vlada Srbije i Republike Srpske odlučili da 5. kolovoza bude dan sjećanja na sve prognane i stradale Srbe, a na današnjoj sjednici Organizacijskog odbora smo se dogovorili kako ćemo obilježiti taj dan', rekao je Vulin danas a prenosi B92.

Dodao je kako su se u akciju obilježavanja dana žalosti uključile obje vlade, Srpska pravoslavna crkva te sve državne institucije.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene