Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: Djed i baka silovali unuka, a dobili samo 10 mjeseci zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djed D. M. (58) i baka M. M. (55) iz Obrenovca silovali su svog trogodišnjeg unuka L. M. te za taj monstruozni zločin dobili samo deset mjeseci zatvora.

Iako je utvrđeno da su se seksualno iživljavali nad djetetom, baka i djed monstrumi osuđeni su zbog obljube na samo deset mjeseci zatvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Slika nije dostupna Nakon djeda i bake uhićen i unuk diler

Skandaloznu presudu po kojoj je D.M. dobio šest, a M. M. četiri mjeseca zatvora donio je jučer Okružni sud u Beogradu.
Ovaj bračni par tereti se da je u više navrata obljubio dijete svog sina koji im je povjeren na čuvanje.

'Oboje su stavljali prst dječaku u analni otvor i ljubili ga u usta. Djed je tjerao dječaka da mu gura prst u anus, a potom mu je stavljao svoj spolni organ u usta, piše beogradski Press. Za to vrijeme, baka je zahtijevala da je ljubi po butinama', kaže za Press jedan od sudionika ovog postupka koji je bio zatvoren za javnost zbog zaštite interesa maloljetnog dječaka.

Ovu morbidnu priču policiji je prijavila djetetova majka u lipnju 2003. godine, kada joj je sin ispričao kako se "igra" s djedom i bakom.

'Dječak je u jednom trenutku zahtijevao od majke da ga poljubi u usta i gurne mu prst u guzu, kao što mu to rade djed i baka, "ali ne previše, jer ga to boli". Šokirana žena je, shvativši o čemu se radi, natjerala dijete da joj sve ispriča, a potom se obratila policiji, piše Press.

Tijekom suđenja, djetetov otac, koji se razveo od supruge, stao je na stranu roditelja. Oni su napadali majku dječaka da je psihički bolesna i neuračunljiva i da je cijelu priču izmislila iz osvete prema suprugu, koji ju je navodno istjerao iz kuće!

Također su je prozivali da se bavi crnom magijom i druži se s gatarama i vračarama. Međutim, ti napadi su se ispostavili kao smišljeni radi izbjegavanja kaznene odgovornosti.

Utvrđeno je da je žena napustila supruga još 2001. godine jer ju je maltretirao te da je ona odbila pomiriti se s njime, iako je on na tome inzistirao. Ona je dobila dijete na skrb. Od trauma pretrpljenih tijekom zajedničkog života obratila se u jednom trenutku psihologu, koji joj je pripisao blaže lijekove za smirenje.

'Nevjerojatno je što ni u jednom trenutku okrivljeni nisu iskazali ni minimum grižnje savjesti! Upravo zbog težine djela trebali su biti mnogo strože kažnjeni', smatra sugovornik Pressa.

Za ovo djelo propisana je kazna od dvije do 12 godina zatvora, pa je ostalo nejasno zbog čega je sudac u ovom postupku primijenio maksimalno ublažavanje kazne!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene