Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučerašnja eskplozija u Ankari izazvala je novi val nesigurosti u tom gradu. Razgovarali smo s našim sportašima koji su u trenutku napada bili u gradu.


Dan nakon terorističkog napada stanje u glavnom turskom gradu uglavnom se smirilo. To je potvrdio i hrvatski košarkaški reprezentativac Marko Tomas. 'Nekako to domaći ljudi gledaju pod normalno s tim da je nama strancima nekakva vrsta nelagode, ali nekako se nadamo da neće doći do nekakve veće eskalacije, makar po ovome što se priča po medijima, nagovještava se nešto puno veće i sigurno da Turska nije više tako sigurna kao što je nekada bila', kaže nam Tomas.

Vezani članci Američko veleposlanstvo u SAD-u (Foto: AFP) Iz jurećeg automobila pucano na američko veleposlanstvo u Ankari Poplave u Turskoj (Foto: AFP) Poplave u Ankari izazvale velike štete, a meteorolozi najavljuju još jednu jaku oluju

A u Ankari je i naš nogometaš Ante Kulušić koji je za vrijeme eksplozije bilo na treningu. 'Iz našeg kampa se vidio jedan veliki bljesak i iza toga eksplozija. Međutim nismo tome pridavali veliku pažnju jer veliki je grad, često se nešto događa. Međutim nakon treninga smo saznali što je bilo i nije nam bilo svejedno, naravno', kaže Kulušić.

Dijelovi grada su, kaže, blokirani i policija je na ulicama, ali to je sada postalo učestalije.

'Ja sam sedam godina u Turskoj. Od toga sam šest u Ankari i do sada je grad bio fenomenalan i siguran za živjeti. Tako da mi je ovo veliko iznenađenje i jako sam tužan zbog ovih događanja', dodaje Kulušić.