Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazani letovi

Špijunski avion iz Hladnog rata izazvao kaos u zračnom području Kalifornije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Špijunski avion iz Hladnog rata, čini se, izazvao je grešku u softwareu u centru za zračnu kontrolu u Kaliforniji, zbog koje je došlo do odgode i otkazivanja stotina letova diljem SAD.

U srijedu oko 14 sati po lokalnom vremenu u Kaliforniji, prema izvorima NBC-a, špijunski avion U-2, isti tip letjelice koja je letjela tijekom američke špijunske misije nad Rusijom prije 50 godina, prošao je kroz zračni prostor koji je pod nadzorom L.A. Air Route Traffic Control Center u Palmdaleu.

Pročitajte i ovo Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb Ilustracija preusmjeren let Snimka totalnog kaosa u avionu: Dvije putnice poludjele i vrištale, uključili se i ostali. "Daj više je*ote zašuti!"

Taj centar upravlja slijetanjima i uzlijetanjima na najvećim zračnim lukama u Los Angelesu, San Diegu i Las Vegasu, a kompjuteri u tom centru su programirani da se brinu da se komercijalni i ostali letovi ne sudare.

U-2 je letio na 18.000 metara, a kompjuteri su ih pokušavali spriječiti da se sudare s ostalim avionima iako su bili nekoliko tisuća metara ispod špijunskih.

Iako točni tehnički uzroci nisu poznati, visina špijunskog aviona i ruta preopteretili su kompjuterski sustav zvan ERAM, koji prikuplja podatke o zračnom prometu za kontrolore leta.

Udarac teoretičarima zavjere: Leteći objekti iz Zone 51 zapravo su bili špijunski avioni?!

Stoga je zračni promet bio u potpunosti obustavljen i utjecao je na tisuće putnika kojima je bio otkazan ili odgođen let.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene