Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je spasila australsku premijerku Juliju Gillard i vođu oporbe Tonyja Abbotta nakon što su ih napali borci za prava Aboridžina.


Premierka Gillard i Abbott su u jednom restoranu u Canberri dodjeljivali nagrade povodom Nacionalnog dana Australije, a oko 200 bijesnih prosvjednika je za to vrijeme lupalo po prozorima restorana.

Vezani članci Napad na taksista (Foto: Screenshot) Kukavički napali taksista i prijetili mu oružjem, njegova pribranost završila s dva uhićenja Policija, ilustracija (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL) Britanac švercao migrante pa pokušao pogaziti policajca kod graničkog prijelaza Rupa

Jedno vrijeme su australski lideri bili doslovce zatočeni u restoranu zbog sigurnosnih razloga, a potom su ih policajci izveli na sporedna vrata. No, prilikom probijanja kroz prosvjednike premijerka se popiknula i izgubila cipelu, piše Courier Mail.

Prosvjedi su organizirani u znak protivljenja obilježavanju Nacionalnog dana Australije i povodom 40. godišnjice tzv. Šatorske ambasade Aboridžina. 

Mnogi nagađaju kako je prava meta prosvjednika bio lider oporba koji je nedavno izjavio da je 'vrijeme da Šatorska ambasada iseli iz Canberre'.