Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na prosvjedu

Spašavanje australske premijerke od Aboridžina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je spasila australsku premijerku Juliju Gillard i vođu oporbe Tonyja Abbotta nakon što su ih napali borci za prava Aboridžina.

Premierka Gillard i Abbott su u jednom restoranu u Canberri dodjeljivali nagrade povodom Nacionalnog dana Australije, a oko 200 bijesnih prosvjednika je za to vrijeme lupalo po prozorima restorana.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Jedno vrijeme su australski lideri bili doslovce zatočeni u restoranu zbog sigurnosnih razloga, a potom su ih policajci izveli na sporedna vrata. No, prilikom probijanja kroz prosvjednike premijerka se popiknula i izgubila cipelu, piše Courier Mail.

Prosvjedi su organizirani u znak protivljenja obilježavanju Nacionalnog dana Australije i povodom 40. godišnjice tzv. Šatorske ambasade Aboridžina. 

Mnogi nagađaju kako je prava meta prosvjednika bio lider oporba koji je nedavno izjavio da je 'vrijeme da Šatorska ambasada iseli iz Canberre'.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene