Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je spasila australsku premijerku Juliju Gillard i vođu oporbe Tonyja Abbotta nakon što su ih napali borci za prava Aboridžina.


Premierka Gillard i Abbott su u jednom restoranu u Canberri dodjeljivali nagrade povodom Nacionalnog dana Australije, a oko 200 bijesnih prosvjednika je za to vrijeme lupalo po prozorima restorana.

Vezani članci Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Policija uhitila svu trojicu huligana koji su pretukli starca (77) na terasi kafića u Puli, dvojica pronađena u Zagrebu, jedan u Puli Biblija, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSEL) Brat i sestra nisu plaćali poreze jer su "protiv Božje volje i zakona" pa završili na sudu

Jedno vrijeme su australski lideri bili doslovce zatočeni u restoranu zbog sigurnosnih razloga, a potom su ih policajci izveli na sporedna vrata. No, prilikom probijanja kroz prosvjednike premijerka se popiknula i izgubila cipelu, piše Courier Mail.

Prosvjedi su organizirani u znak protivljenja obilježavanju Nacionalnog dana Australije i povodom 40. godišnjice tzv. Šatorske ambasade Aboridžina. 

Mnogi nagađaju kako je prava meta prosvjednika bio lider oporba koji je nedavno izjavio da je 'vrijeme da Šatorska ambasada iseli iz Canberre'.