Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Približno 200 osoba evakuirano je zbog požara koji je poharao 450 hektara šume i ostao izvan kontrole danas ujutro na turističkom otoku Mallorca na Balearima, objavile su vlasti te španjolske regije.


'Oko 200 osoba iz 50 stanova evakuirano je. Spaljeno je 450 hektara u Arti i Capdeperi. To je zona agroturizma na sjeveroistoku Mallorce', izjavio je glasnogovornik vlade Baleara.

Zasad je vatra izvan kontrole, dodao je on, i oko 130 osoba mobilizirano je kako bi se borilo s vatrom koju raspiruje velika vrućina i vjetar, objavile su spasilačke službe.

Vezani članci Španjolska policija, ilustracija Hrvatski počasni konzul u Barceloni prao novac za lokalne kriminalce, pokrenut opoziv Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Borba s vatrom i dalje traje: Vlasti u Kaliforniji naredile evakuaciju 50.000 ljudi; pod kontrolom 10 posto požara

>> Požar hara Idahom, ugrožene kuće slavnih

Požari su česta pojava u Španjolskoj, no ove ih je godine bilo nešto manje nego 2012., u kojoj su štete bile rekordne - ove je godine između siječnja i srpnja, po podacima španjolskog ministarstva poljoprivrede, gorjelo 13.335 hektara, dok je lanjske godine taj broj bio višestruko veći te je 147.854 hektara u istom razdoblju lani bilo zahvaćeno požarima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook