Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šestoricu Pakistanaca i Nigerijca uhitila je u Barceloni španjolska policija pod sumnjom da su islamističkim organizacijama povezanim s Al Kaidom, napose skupini optuženoj za atentate u Mumbaiju 2008., nabavljali krivotvorene putovnice.


Policijska akcija protiv logističke mreže Al Kaide istodobno je provedena u Tajlandu, gdje su uhićena još trojica osumnjičenika, dvojica Pakistanaca i Tajlanđanin, po španjolskom ministarstvu unutarnjih poslova.

Vezani članci Građani satima čekaju za izdavanje dokumenata i predaju zahtjeva Kaos i gužve s predajom zahtjeva za osobne iskaznice se nastavljaju, građani satima čekali na suncu i vrućini: ''Ako znaju da je navala zašto radi samo jedan šalter?'' Stigao i odgovor policije Gužve u Petrinjskoj, nove osobne iskaznice PUZ: Preuzimanje dokumenata i subotom, ali samo privremeno

Sedmoricu uhićenih u Španjolskoj sumnjiči se da su 'krali osobne isprave i slali ih u Tajland gdje su se krivotvorili i davali' islamističkim skupinama, ističe se u priopćenju ministarstva.

>> Al-Kaida planira krvavi napad na Reichstag?

Krivotvorine su ponajprije bile namijenjene pakistanskoj islamističkoj skupini Lashkar-e-Taiba koju Sjedinjene Države i Indija optužuju za napade u Mumbaiju, indijskoj gospodarskoj prijestolnici, u studenome 2008. u kojima je ubijeno 166 osoba.

Operacija koja je u suradnji s Tajlandom provedena u više europskih zemalja, omogućila je da se 'neutralizira važna ćelija' i da se zaplijene ukradene putovnice, računalo, tvrdi diskovi i mobiteli.

Ministarstvo unutarnjih poslova napominje da se operacija nastavlja. Po policijskom izvoru u Tajlandu, u toj su zemlji uhićene četiri osobe. (Hina)