Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Somalijski pirati oteli turski brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalijski pirati oteli su jučer turski brod nedaleko od somalijske obale, u posljednjem u nizu napada na trgovačke brodove koji plove tim vrlo prometnim pomorskim pravcem između Azije i Europe, objavili su turski i kenijski pomorski dužnosnici.

Brod MV Yasa Neslihan s 20 članova posade prevozio je željeznu rudu iz Kanade za Kinu, javila je agencija Anadolija, dodajući da je brod otet u Adenskom zaljevu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pred somalskom obalom Pirati oteli grčki teretni brod s 22 člana posade Slika nije dostupna Somalijski vojnici zauzeli oteti brod i uhitili gusare

>> NATO protiv pirata pred somalskom obalom

'Izgubili smo kontakt s brodom u posljednja 24 sata. Zasad pirati nisu zatražili otkupninu. Prema informacijama koje imamo, brod je otet u Adenskom zaljevu, gdje se i sada nalazi', rekao je Fehmi Ulgener, dužnosnik tvrtke koja je vlasnica broda.

Andrew Mwangura, čelnik Istočnoafričkog programa za pomoć pomorcima, potvrdio je da se otmica turskog broda dogodila u srijedu, ali nije rekao drugih pojedinosti.

Brodovi NATO-a počeli su ovoga tjedna, na zahtjev UN-a, operacije protiv pirata pred obalama Somalije. NATO je pred somalijsku obalu poslao sedam ratnih brodova, čiji je glavni cilj zaštita UN-ovih brodova koji prevoze pomoć u hrani za Afriku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene