Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NATO protiv pirata pred somalskom obalom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brodovi NATO-a počeli su operacije protiv pirata pred obalama Somalije, priopćio je danas Sjvernoatlantski savez.

Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer rekao je da brod NATO-a prati plovilo UN-ova svjetskog programa za hranu koji bi u Mogadišu trebao pristati sutra. Drugi je brod pratio brod koji je trebao opskrbiti burundijske mirovnjake u Somaliji.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu"

'Operacija ide dobro', rekao je de Hoop Scheffer novinarima. 

>> Tri NATO-ova broda počela patrolirati blizu Somalije

>> NATO šalje brodove za borbu protiv pirata

>> Somalski pirati napali četiri broda u jednome danu

NATO je, na zahtjev glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona da se taj savez uključi u napore osiguravanja mora od napada pirata, pred somalijsku obalu poslao sedam ratnih brodova koji će od pirata braniti UN-ove brodove koji prevoze pomoć u hrani.

U razgovoru za agenciju Reuters, regionalni pomorski dužnosnik ocijenio je da međunarodne pomorske patrole mogu odvratiti pirate pred somalijskom obalom ali da vođe pirata mogu u miru uživati plodove ovogodišnjih otmica brodova.

Andrew Mwangura iz Istočnoafričke udruge pomoraca koja prati piratstvo rekao je da patrole mogu smiriti stanje ali da se problem mora riješavati u korijenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene