Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurilo na internet

Šokantna snimka: Policajci uz smijeh brutalno bičuju ženu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudanske vlasti otvorile su istragu oko šokantne video snimke bičevanja žene, koji se pojavio na internetu.

Pročitajte i ovo Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

Sve je mobitelom snimio jedan od brojnih promatrača, a ženu su naizmjenice bičevala dvojica sudanskih policajaca, od kojih se jedan i smijao, kad je shvatio da ga se snima, prenosi Daily Mail.

>> VIDEO: Novinarka u zatvoru zbog nošenja hlača

'Istraga je počela odmah nakon pojavljivanja fotografija mlade žene, koja je bila kažnjena po stavku 154 i 155 sudanskog kaznenog zakona, na internetu', stoji u priopćenju sudanskog pravosuđa. Navedeni članci odnose se na kažnjavanje putem 100 udaraca bičem za kazneno djelo preljuba, ili vođenja bordela, kao i kaznu od pet godina zatvora.

Sve to zbog hlača?

Koji je zločin žena sa snimke počinila nije poznato, jer je samo navedeno kako je kažnjena po navedenim stavkama zakona. Pojavile su se i špekulacije po društvenim mrežama kako je možda kažnjena zbog nošenja muških hlača, što bi u Sudanu bilo kršenje zakona o 'nedoličnom, ili nemoralnom oblačenju'.

Tijekom višestrukog bičevanja žena neprekidno doziva majku i hvata biča policajaca, u želji da da je više ne udaraju, no jedan od policajaca odgovorio joj je kako će završiti u zatvoru na dvije godine, ako ne prihvati 53 udarca bičem, piše Daily Mail.

Prošle godine je sudanska novinarka Lubna Hussein bila osuđena na 40 udaraca bičem, zbog nošenja hlača u javnosti. Pod nevjerojatnim međunarodnim pritiscima, sudansko pravosuđe pustilo ju je iz pritvora, samo uz novčanu kaznu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene