Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dramatična akcija spašavanja ozlijeđenog čovjeka iz minskog polja završila je tragično. Elitne potrojbe spasilaca u sjevernom dijelu Izraela slučajno su ispustile čovjeka s visine od 70 do 100 metara, koji je nedugo zatim podlegao ozljedama.


Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je kako je vojni helikopter pristigao na označeno minsko polje s namjerom da evakuira ozlijeđenog muškarca. Za vrijeme akcije spašavanja ozlijeđeni je pao iz helikoptera sa 70 do 100 metara visine. Nakon nesretnog slučaja, drugi spasioci prevezli su ozlijeđenog muškarca u obližnju bolnicu gdje je podlegao ozljedama, piše Reuters.  

Glasnogovornik je dodao da je zapovjednik izraelskih zračnih snaga naredio detaljnu istragu ovog nesretnog slučaja. Izraelski mediji izvještavaju da je 24-godišnji Arap sa sjevera Izraela s dvojicom prijatelja slučajno završio u minskom polju te se ozlijedio nakon aktivacije mine.  Lokalni mediji prenose da je 24-godišnjak u eksploziji izgubio nogu. Nekoliko je sati u minskom polju čekao da se spasioci do njega probiju. Još je uvijek nejasno je li tragedija posljedica neispravne opreme za spašavanje.


 

Vezani članci Petomjesečna beba spašena ispod ruševina u Gazi - 2 Čudo u Gazi: Iz ruševina spašen petomjesečni dječak, pronađen je pored majčina beživotnog tijela... Rakete iz Gaze prema Izraelu VIDEO I nebo je gorjelo: Ne jenjava nasilje u Gazi i Izraelu, izraelska vojska objavila dramatičnu snimku napada i poručila - "Ovo neće proći bez odgovora!"