U središtu Budimpešte u subotu u oko 11 sati navečer po lokalnom vremenu došlo je do snažne eksplozije, javlja RT. U gradu je nastala panika, a prema neslužbenim informacijama najmanje su dvije osobe ozlijeđene.


Vijest o eksploziji u središtu Budimpešte, na križanju kod Oktogona, brzo se proširila društvenim mrežama, a prema snimkama i fotografijama u samom gradu nastala je panika. 

Vezani članci Pucnjava u Moskvi - 2 Tragedija u hotelu u Rusiji: Eksplodirao vrelovod, najmanje petero poginulih Forenzičari istražuju eksploziju kamiona Završio očevid na mjestu eksplozije kamiona: Vlasnik vjeruje da je poginuo čovjek koji je postavljao bombu

Prema neslužbenim informacijama, koje prenosi Hungarian Blikk daily, ozlijeđeno je najmanje dvoje ljudi, a najvjerojatnije se radi o policajcima koji su prevezeni u bolnicu.

Na mjestu događaja nalazi se velik broj policijskih vozila.

Do eksplozije je došlo u prizemlju trgovine. Vatrogasci su na mjestu događaja i pregledavaju zgradu. nema izvješća o eventualnom požaru nakon eksplozije.

I dok se uzrok eksplozije službeno još istražuje ljudi koji žive u blizini napustili su svoje zgrade, javlja HVG. Lokalni mediji izvijestili su kako je moguće da je eksploziju uzrokovalo curenje plina, a pozivaju se na neimenovani policijski izvor na mjestu događaja.

Očevici na društvenim mrežema javljaju kako su nakon eksplozije vidjeli ljude kako leže na zemlji, dok je na ulici nastala panika.