Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čula se i pucnjava

Snažna eksplozija potresla glavni grad Afganistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažna eksplozija potresla je u utorak ujutro središte Kabula i ubijen je i ranjen veći broj ljudi, kazao je predsjednik Ašraf Gani o napadu na zgradu glavne afganistanske sigurnosne agencije.

Predsjednička palača osudila je napad "na najsnažniji mogući način" u priopćenju u kojem se navodi da je poginulo i ranjeno mnogo osoba.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Glasnogovornik gradske bolnice kazao je kako je dosad primljeno osam lakše ranjenih afganistanskih vojnika.

Svjedoci kažu kako se gusti crni dim podizao u blizini nekoliko zgrada afganistanske vlade i snaga sigurnosti kao i američkog veleposlanstva. Sirene su se oglasile na tom području u kojem je i sjedište misije NATO-a u Afganistanu.

Prema Reutersovim svjedocima u blizini mjesta eksplozije čula se i pucnjava koja je trajala pola sata nakon eksplozije.

Policija u Kabulu također je izvijestila o pucnjavi na području u kojem se nalaze ministarstvo obrane i predsjednička palača. Eksplozija se dogodila u vrijeme jutarnje gužve.

Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost a do sada su napade u glavnom gradu izvodili talibani i mreža Hakani povezana s Al Kaidom.

Talibanski pokret ojačao je od povlačenja međunarodnih snaga krajem 2014. i najjači je od 2001. kada su talibane s vlasti uklonile snage koje su imale američku potporu.

Američko veleposlanstvo priopćilo je kako nije pogođeno ovim napadom a isto je priopćila i misija NATO-a. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene