Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snažna eksplozija potresla je u utorak ujutro središte Kabula i ubijen je i ranjen veći broj ljudi, kazao je predsjednik Ašraf Gani o napadu na zgradu glavne afganistanske sigurnosne agencije.


Predsjednička palača osudila je napad "na najsnažniji mogući način" u priopćenju u kojem se navodi da je poginulo i ranjeno mnogo osoba.

Vezani članci Gabrijela Kišiček Komunikacijska stručnjakinja o Milanovićevoj izjavi o izbjeglicama i reakcijama iz SAD-a: "Teško je biti upečatljiv i primijećen, ali njemu je to uspjelo" Milanović na Fox News Milanović izjavom naljutio američke konzervativce, sarkastično mu zahvalili u vijestima

Glasnogovornik gradske bolnice kazao je kako je dosad primljeno osam lakše ranjenih afganistanskih vojnika.

Svjedoci kažu kako se gusti crni dim podizao u blizini nekoliko zgrada afganistanske vlade i snaga sigurnosti kao i američkog veleposlanstva. Sirene su se oglasile na tom području u kojem je i sjedište misije NATO-a u Afganistanu.

Prema Reutersovim svjedocima u blizini mjesta eksplozije čula se i pucnjava koja je trajala pola sata nakon eksplozije.

Policija u Kabulu također je izvijestila o pucnjavi na području u kojem se nalaze ministarstvo obrane i predsjednička palača. Eksplozija se dogodila u vrijeme jutarnje gužve.

Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost a do sada su napade u glavnom gradu izvodili talibani i mreža Hakani povezana s Al Kaidom.

Talibanski pokret ojačao je od povlačenja međunarodnih snaga krajem 2014. i najjači je od 2001. kada su talibane s vlasti uklonile snage koje su imale američku potporu.

Američko veleposlanstvo priopćilo je kako nije pogođeno ovim napadom a isto je priopćila i misija NATO-a. (Hina)