Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak najrazvijenijih

Snažan potres u L'Aquili nekoliko dana prije summita G8

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres osjetio se u L'Aquili, središtu razornog potresa u kojem je u travnju poginulo gotovo 300 ljudi, samo nekoliko dana prije summita G8 koji se treba održati u tom gradu, objavila je mjesna služba civilne zaštite.

Potres snage 4,1 po Richterovoj ljestvici osjetio se oko 13 sati, a epicentar mu je bio nekoliko kilometara od središta l'Aquile na dubini od oko osam kilometara, potvrdio je isti izvor. Potres u travnju, u kojem je poginulo 299 ljudi, a oko 70 tisuća ostalo bez krova nad glavom, bio je jačine 5,8 po Richterovoj ljestvici.

Pročitajte i ovo Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!'' Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje"

>> Za obnovu štete nastale potresom u L'Aquili potrebno 12 milijardi eura

Iza njega su uslijedili brojni potresi slabije snage, među kojima i neki iznad 5 po Richteru. Potres snage 4,4 zabilježen je i 22. lipnja. Sastanak na vrhu osam najrazvijenijh država svijeta održava se upravo iz simboličnih razloga u L'Aquili, od 8. do 10. lipnja, u vojarni udaljenoj nekoliko kilometara od središta grada, koja je ostala pošteđena u potresu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene