Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevelika doza metanola

Smrtonosna srpska rakija odnijela i četvrtu žrtvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrtonosna rakija subotičke tvrtke Skaid odnijela je i četvrtu žrtvu. Srbijanski 'Blic' piše kako je u srijedu prnađeno tijelo 53-godišnjeg beskućnika Gorana Skerlića,, a pretpostavlja se da je umro od smrtonosne doze metanola jer su pored tijela pronađene boce šljivovice i loze proizvedene u pogonu tvrtke Skaid u Prigrevici.

Tijelo nesretnog beskućnika pronađeno je na jednom gradilištu i prebačeno na Institut za sudsku medicinu. Trenutno se rade toksikološka ispitivanja čiji će rezultati biti poznati idući tjedan te analiza alkohola koji je pronađen pored tijela. Rezultati obdukcije tri prethodne žrtve potvrdili su da su pili pića proizvedena u pogonu tvrtke Skaid, piše Blic.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Društvene mreže gore Srpska vlada bolnici i Crvenom križu donirala tisuće boca rakije za - dezinfekciju: "Odmah mi se upalilo grlo..." Rakija (Foto: Getty Images) živi zid platio "otetu rakiju" Baka Bosiljka kažnjena zbog rakije: "Ubilo me, pa moja mirovina nije dovoljna za kaznu!"

Policija je u međuvremenu uhitila dvojicu Skaid-ovih tehnologa. Određen im je 48-satni pritvor nakon čega će biti privedeni na saslušanje istražnom sucu u Subotici. U međuvremenu se intenzivno traga za osumnjičenim vlasnikom Skaida, 36-godišnjim Miroslavom Milovanovićem, koji je poslednji put viđen 17. ožujka, pet dana nakon što je njegov alkohol odnio prvu žrtvu.

>> Srbija zabranila prodaju smrtonosne rakije

U Prigrevici, selu kod Apatina u kojem su pogoni subotičke firme, mještani tvrde kako je javna tajna da je 'po selu već bilo smrtnih slučajeva prouzrokovanih spornom šljivovicom i lozovačom'. Kažu, međutim, da su mnoge smrti pripisivane kroničnom alkoholizmu, ali tada niko nije znao za velike doze metanola, pa se nije ni postavljalo to pitanje.

'Gazda je ovdje imao šljivik na oko pet hektara, ali je svima jasno da te količine šljive ne mogu biti dovoljne za stotine tisuća litara rakije koja je odavde izlazila. Dobijali smo gotov alkohol, ekstrakte i arome i miješali s našim sirovinama, onako kako nam se kaže. Nismo previše zapitkivali, jer su teška vremena i nismo htjeli riskirati da izgubimo posao', ispričao je jedan od radnika pogona u Prigrevici.

Poljoprivredna inspekcija je do sada prekontrolirala više od 450 trgovina širom zemlje i u suradnji s MUP-om s tržišta povukla 13.400 litara sporne rakije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene