Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan metanol

Srbija zabranila prodaju smrtonosne rakije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpsko ministarstvo poljoprivrede naredilo je hitnu zabranu prodaje lozovače Skaid jer se sumnja da je odgovorna za smrt dvoje ljudi.

38-godišnji Iršai Tibor i 47-godišnji Zoran Milkić preminuli su od trovanja metanolom čija je koncentracija bila i deset puta veća od dozvoljene u lozovači Skaid koju proizvodi istoimena tvornica u Subotici. Nesretni Iršai Tibor pronađen je mrtav dok je pored njega na stolu stajala prazna boca sporne lozovače, a obdukcija je pokazala da je umro zbog ogromne koncentracije metanola u piću. Slično se i dogodilo i Milkiću koja prvo pao u komu. Iako je Ministarstvo zabranilo prodaju smrtonosne rakije, Blic piše kako se piće još nalazi na policama lokalnih trgovina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Društvene mreže gore Srpska vlada bolnici i Crvenom križu donirala tisuće boca rakije za - dezinfekciju: "Odmah mi se upalilo grlo..." Rakija (Foto: Getty Images) živi zid platio "otetu rakiju" Baka Bosiljka kažnjena zbog rakije: "Ubilo me, pa moja mirovina nije dovoljna za kaznu!"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene