Migranti, ilustracija (Foto: AFP)
Migranti, ilustracija (Foto: AFP)

Slovenska televizija dala je otkaz sportskom novinaru koji je krijumčario migrante iz Pakistana, prenose u četvrtak mediji.


Novinar vodeće komercijalne televizije POP-TV u pritvoru je nakon što je policija u njegovu vozilu otkrila četiri migranta iz Pakistana prošlog tjedna kod Čateža.

Vezani članci Ministar Božinović na konferenciji u Solinu (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) - 4 Ministar Božinović o ilegalnim migrantima: "Policija ima dovoljno ljudi" Muškarac iz Slovenije opisao kako su ga oteli migranti (Foto: 24ur) - 3 Ispovijest muškarca kojeg su u Sloveniji oteli migranti: ''Vezali su mi ruke i zaljepili usta. Bojao sam se da su ostavili bombe u autu...''

"Izražavamo žaljenje zbog toga događaja. O postupanju novinara naše sportske redakcije izvan radnog mjesta nismo bili obaviješteni, a ne znamo ni za eventualne osobne okolnosti u kojima se je našao", priopćila je POP-TV.

Novinar, čiji identitet televizija nije otkrila, dobio je otkaz i prijeti mu i do pet godina zatvora.

List "Slovenske novice" piše da se radi o 29-godišnjem Žigi Lesjaku iz Velenja koji je pratio motociklističke sportove.

Mediji navode da se krijumčarenjem ilegalnih migranata počeo baviti zbog financijskih teškoća.

Krajem srpnja ove godine zbog istog je razloga bila privedena Lidija Mavretič, koja se na listi Socijalnih demokrata (SD) 2004. neuspješno kandidirala za Europski parlament.

Stranka se od tog slučaja distancirala tvrdeći da ona više nije njihova članica ili aktivistica. (Hina)