Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor vinara

Slovenski ministar nezadovoljan razgovorom u Bruxellesu o teranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Židan je nakon razgovora Slovenskoj tiskovnoj agenciji STA rekao da nije dobio prave odgovore na svoja pitanja,

Slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan razgovarao je u četvrtak navečer u Bruxellesu s europskim povjerenikom za poljoprivredu Philom Hoganom o sporu slovenskih i hrvatskih vinara oko terana, te izjavio da nije zadovoljan dobivenim odgovorima.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Ilustracija Uhićeni su Tinejdžeri planirali teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu

 

Židan je nakon razgovora Slovenskoj tiskovnoj agenciji STA rekao da nije dobio prave odgovore na svoja pitanja, te ponovio kako ne isključuje tužbu protiv Europske komisije ako se pokaže da ona u sporu favorizira Hrvatsku.

Po dolasku u Bruxelles i prije razgovora s Hoganom Židan je za STA kazao da postoje ozbiljne sumnje da su Europska komisija i Hrvatska tijekom hrvatskih pristupnih pregovora došle do dogovora kako zaobići slovensku zaštitu njenog terana budući da se teran proizvodi i u hrvatskoj Istri.

Ako se to pokaže točnim, to bi bilo šokantno i skandalozno i Slovenija bi tužila Europsku komisiju, zaprijetio je Židan, predsjednik slovenskih Socijalnih demokrata, jedne od triju stranaka u vladi premijera Mire Cerara.

Kako su u četvrtak javili slovenski mediji koji se pozivaju na neimenovane izvore pri Europskoj komisiji, cjelovitu informaciju o sporu o teranu EK će dati tijekom narednih dana. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene