Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Crash trapping'

Slovenska policija upozorila na novu prijevaru na bankomatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska policija upozorila je u utorak građane na oprez pred novom pojavom prijevare korisnika bankomata takozvanim ‘cash trappingom’ budući da je zadnjih nekoliko dana zabilježeno više takvih slučajeva u Ljubljani i Mariboru.

Riječ je o tehnici pri kojoj počinitelji u bankomat postave ‘klopku’, letvicu koju pričvrste ljepilom ili selotejpom ispod proreza za isplatu gotovine, čime blokira izlazak novca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

Nakon što nesmetano izvede operaciju na bankomatu, a iz aparata potom ne dobije novac, korisnik obično misli da se radi o tehničkoj pogreški, a kada se udalji od bankomata počinitelj ili počinitelji skidaju ‘klopku’ zajedno s novcem.

>> Organizirana banda snimala PIN brojeve i dizala novac s računa

Broj takvih prijevara u Europi u naglom je porastu, lani ih je zabilježeno 70 posto više. Zbog učestalosti takve prijevare zadnjih dana slovenska policija je, u priopćenju za javnost, upozorila korisnike bankomata da prije njihove upotrebe provjere je li prorez za gotovinu slobodan.

>> Oprezno na bankomatima: Policija pronašla tri 'skimmer' uređaja

Posebno ih upozorava na moguće nepoznate osobe koje bi im mogle pristupiti kako bi im odvratile pažnju ili ih udaljile. U slučaju da ustanove manipulacije, policija preporučuje da o tome odmah obavijeste vlasnike bankomata i policiju, ne udaljavajući se s mjesta događaja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene