Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje Hrvata i pet Bugara

Organizirana banda snimala PIN brojeve i dizala novac s računa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je optužni prijedlog protiv trojice hrvatskih državljana te protiv četiri bugarska državljana i jedne bugarske državljanke zbog sumnje da su počinili kažnjiva djela računalne prijevare, i to neovlaštenim snimanjem podataka na bankomatima.

Prvookrivljeni se tereti da je u srpnju 2009. na bankomatu u Selcu postavio opremu za snimanje magnetskog zapisa s bankovnih kartica te uređaj, tzv. skimer i kameru za tajno snimanje PIN brojeva. Tako dobivene podatke računalom je slao nepoznatim osobama u inozemstvo, gdje su, uz pomoć lažnih kartica za bankomate, podignuli ukupno 12.600 kuna.

S još četvoricom okrivljenih na isti je način u srpnju i kolovozu 2011. u Rijeci, Krku, Puntu, Dramlju, Matuljima, Mošćeničkoj Dragi, Senju i Umagu oštetio jednu banku za 61.540 kuna.
Ostalo troje okrivljenih tereti se da su petorici pomagali pri počinjenju tih kažnjivih djela. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene