Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opsežna kriminalistička akcija

Slovenci istražuju 'kreditnu hobotnicu': Radila i u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području cijele Slovenije, a osobito u Ljubljani i Mariboru, izvedeno je 17 kućnih pretresa, a u akciji je sudjelovalo 198 policajaca i kriminalista

Slovenska policija provela je u srijedu opsežnu kriminalističku akciju na razbijanju 'kreditne hobotnice', kriminalne skupine koja se bavila nuđenjem gotovinskih kredita po visokim zelenaškim kamatama i pranjem novca, a djelovala je ne samo u Sloveniji nego i u Hrvatskoj, Slovečkoj i Češkoj.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Zadnji dan kampanje Posljednji rezultati velikog istraživanja Nove TV - sve su karte na stolu, mnogo je birača koji bi mogli presuditi ove izbore

Kako je izjavio predstavnik za tisak mariborske policijske uprave Miran Šadl, na području cijele Slovenije, a osobito u Ljubljani i Mariboru, izvedeno je 17 kućnih pretresa, a u akciji je sudjelovalo 198 policajaca i kriminalista. Uhićene su četiri osobe koje se terete za 'gospodarski kriminal, zelenaštvo, prijevare i pranje novca', a zaplijenjena je poslovna i druga dokumentacija koja će se na sudu koristiti kao dokaz.

Slovenska ga policija tereti za 18 krađa: Hrvat krao novčanike, gotovinu, kreditne kartice...

Neslužbeno, policija otkriva da se sumnja da je 'hobotnica', odnosno mreža koja se bavila nuđenjem kredita pod izuzetno visokim kamatama u Sloveniji oštetila najmanje 2000 osoba, a djelovala je i u Hrvatskoj, Češkoj i Slovačkoj.

Mediji navode da su u centru spomenute mreže bili ljubljanski odvjetnik Janez Žlender te mariborski poduzetnik Igor Bandič, a uz davanje gotovinskih kredita bavili su se i otkupom zlata preko tvrtki Fragorex i Cartagina, čije je poslovanje policija u prošlosti već ispitivala.

Nakon što su mediji nedavno objavili poslove Žlenderovih tvrtki njemu je na četiri godine oduzeta i odvjetnička licenca, a smatrao se glavom regionalne "kreditne hobotnice" koja je obično umirovljenicima i ljudima u financijskim teškoćama nudila kredite uz visoke kamate. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene