Obavijesti Video Pretražite Navigacija
politička i operativna razina

Slovenija u kontaktu sa zemljama na migrantskoj ruti - nastavlja s povećanjem smještajnih kapacitete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija s vlastima Njemačke, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Grčke u kontaktu na političkoj i operativnoj razini.

Slovenija je u vezi s pitanjem migrantskih tokova u stalnom kontaktu s vlastima Njemačke, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Grčke, priopćilo je u četvrtak slovensko ministarstvo vanjskih poslova nakon sjednice koordinacijske skupine za migrante koju je vodio ministar Karl Erjavec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STIGLA NAJAVA Austrija planira nešto graditi na granici sa Slovenijom - I ona diže zid? Slika nije dostupna Raste nervoza u EU NAPETOST SE UVUKLA I U NJIHOV ODNOS 'To ponašanje Austrije opterećuje međususjedske odnose'

Kako se dodaje, kontakti sa spomenutim zemljama u široj regiji vode se na političkoj i operativnoj razini.

"Slovenija nastavlja s povećanjem smještajnih kapacitete za migrante, prvenstveno u zidanim objektima koji štite od nepovoljnih vremenskih prilika koje bi mogle dodatno utjecati na stanje na terenu", navodi se u priopćenju.

ZABRINUTOST IZ SLOVENIJE 'Migranti bi EU mogli pretvoriti u prostor kaosa'

Ministrica unutarnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar izjavila je početkom tjedna da bi ta zemlja u slučaju da se pojavi potreba mogla primiti 4,5 do 8 tisuća migranata u tranzitu dnevno.

No, ministar vanjskih poslova Erjavec je u srijedu u parlamentu najavio mogućnost da Slovenija zatvori svoje granice za migrante ako bi ih prestala primati Njemačka, pa bi došlo do domino efekta u susjednim zemljama.

Rekao je međutim kako se radi o njegovom osobnom, a ne službenom stajalištu, te da ne može zamisliti situaciju da se u Sloveniji koja ima dva milijuna stanovnika odjednom nađe 150 tisuća migranata koje bi trebalo zbrinuti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene