Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere za poticanje potrošnje

Slovenija: Pahor smanjuje PDV s 20 na 8,5 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se u krizi potiče porast potrošnja pokazala je slovenska vlada. Za razliku od hrvatske koja je povećala PDV s 22 na 23 posto, Slovenci će pojedinim kategorijama obrtnika plaćati znatno manji porez nego do sada.

Slovenija će uvesti sniženu stopu PDV-a od 8,5 posto za neke proizvode i usluge, na koje se do sada plaćalo 20 posto. I to nije sve. To nije samo krizna mjera jer Slovenci tu smanjenu stopu PDV-a na proizvode i usluge namjeravaju zadržati i nakon kraja 2010.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Niža stopa PDV-a obračunavat će se na usluge frizera, čišćenja, osiguravanje kuća, manje popravke istih, te kod kupovine ili popravaka obuće i odjeće, te knjige u digitalnom obliku. Niža stopa PDV-a odnosit će se na oko 2.600 obrtnika.

Nove odredbe o PDV-u primjenjivat će se, u skladu s europskim propisima, samo na tvrtke koje sjedište imaju u Sloveniji, dok će druge tvrtke PDV plaćati u svojim zemljama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene