Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenska agencija za okoliš opozvala je dan ranije objavljeni 'crveni alarm' za zapadni i središnji dio države koji označava najviši stupanj opasnosti od poplava.


Kiše i olujno nevrijeme, koje su meteorolozi najavljivali za noć s nedjelje na ponedjeljak, izostali su i poplava Soče i Vipave na zapadu zemlje nije bilo, ali je zadržan 'narančasti alarm' s nižim stupnjem opasnosti koji upozorava na mogućnost poplava u nekim dijelovima zemlje.

>> Crveni alarm u Sloveniji: Obavljene posljednje pripreme za novi vodeni val

Kako javljaju slovenski mediji, u granicama normale za ovo doba godine, s nešto većim protokom i vodostajem od uobičajenog, danas je i rijeka Drava, koja je izazvala velike štete u poplavama prije tjedan dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Testiranje na koronavirus u Sloveniji, ilustracija Slovenija pred novom karantenom? Janša ne otvara kafiće: "Na nekoliko tjedana u cijelosti bi se mogao zaustaviti društveni život" Krušna peć, ilustracija Užas u Sloveniji: Prilikom rušenja krušne peći pronašli dječju lubanju: ''Ovdje živim 41 godinu i svih ovih godina nije se dogodilo ništa neobično''