Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znatiželja bila jača od njih

Slovenija: Djelatnici banaka provjeravali račune poznatih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontrolna inspekcija u slovenskim bankama pokazala je da neki službenici vole bez razloga provjeravati stanje računa I transakcije poznatih osoba.

'Priznali su da su to radili iz znatiželje. Ovaj put nikoga nismo kaznili osim opomenom, ali ubuduće ćemo biti oštriji', rekla je u razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV Nataša Pirc Musar, državna inspektorica za tajnost osobnih informacija. Njen ured objavio je u ponedjeljak da je inspekcijski pregled u šest banaka pokazao kako su se u dvije kršili propisi u pogledu zaštite privatnih informacija.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Ilustracija Dobro je imati na umu Važna obavijest iz banaka: Na Veliki petak neće biti dostupna jedna usluga

Napravljeno je 150 proba, a utvrđeno je da su u osam slučajeva službenici neovlašteno pregledavali osobne račune poznatih oosoba, među ostalim ministrice unutarnjih poslova Katarine Kresal, ministra za visoko školstvo Gregora Golobiča, bivšeg predsjednika države Milana Kučana i bivšeg premijera Janeza Janše. U uredu za zaštitu informacija u ponedjeljak su u priopćenju za javnost naveli su da se iz godine u godinu stanje na tom području popravlja. Tako je kontrola provedena u poreznoj upravi prije nekoliko godina pokazala je skoro masovne slučajeve neovlaštenih pregleda poreznih podataka, ali su upozorenja i kontrole imale učinak, pa takvih slučajeva više gotovo da i nema. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene