Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovensko ministarstvo za poljoprivredu i šumarstvo priprema uredbu po kojoj bi ribari iz Pirana i Izole imali pravo na odštetu zbog smanjenja ribljeg fonda u Jadranu, ali i zbog eventualnih šteta izazvanih primjenom hrvatskog ZERP-a.


Zbog slabijih prilika u ribolovnom sektoru ribari bi imali pravo ili na državne subvencije ili na sredstva namijenjena Sloveniji iz europskih fondova za razvoj ribarstva do 2013., pri čemu je ministarstvo upozorilo i na ozbiljne negativne posljedice koje bi za europske i slovenske ribare mogla donijeti primjena hrvatskog ekološko-ribolovnog pojasa, objavili su u subotu slovenski mediji.

Vezani članci Šteta na usjevima - 1 Zbrajaju se štete nakon velikog nevremena na istoku Hrvatske: "Strašno je izgledalo, led velik kao palac... Nisi smio izaći iz kuće van" Odšteta za uništene usjeve i kuće u Požeštini - 9 Razmjeri štete u Požeštini: Prinos po hektaru ječma inače je do osam tona, a na jednom polju požnjeli 20 kilograma

Slovenski premijer Janez Janša u petak je na konferenciji za novinare posvećenoj ZERP-u rekao da je europski povjerenik za pomorstvo i ribarstvo Joe Borg prošle godine prilikom posjeta Sloveniji obećao pomoć slovenskim ribarima ako bi zbog ZERP-a trpjeli štete.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju