Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenija: Autocesta do Bregane potkraj iduće godine, s Maceljem 2011.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autocesta od graničnog prijelaza Obrežje/Bregana do Ljubljane, koja se onda nastavlja prema graničnom prijelazu Karavanke s Austrijom, bit će u cijelosti završena do kraja 2008. godine, navodi danas ljubljansko "Delo" koje se poziva na izjave predstavnika državne agencije za autoceste (DARS).

Investicijska vrijednost triju dionica koje još nedostaju na potezu od Ljubljane do najvećeg graničnog prijelaza prema Hrvatskoj iznosi 252 milijuna eura, od čega je za ovu godinu državna agencija za autoceste (DARS) već osigurala skoro 50 milijuna. O planu DARS-a za ovu godinu, u kojemu se među ostalim predviđa 500 milijuna eura za gradnju novih cesta, parlament će raspravljati idućeg tjedna.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Gužve na granicama i naplatnim kućicama - 2 ČEKA SE I DO 6 SATI Nervoza raste, putnici pred granicom masovno trube: Policija objasnila kad očekuju smanjenje gužvi

Ministar za promet Janez Božič nedavno je prilikom posjeta Mariboru rekao da će završetak tzv. Pyhrnske autoceste koja iz Austrije i Slovenije vodi prema graničnom prijelazu Gruškovje/Macelj, koji je također jedan od najopterećenijih pravaca prema Hrvatskoj, započeti 2009. godine i potrajati dvije godine.

Autocesta prema graničnom prijelazu Rupa i brza magistralna cesta prema prijelazu Kaštel u Istri još su u fazi urbanističkog
projektiranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene