Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Javni nastupi slovenskog premijera Boruta Pahora u nogometnoj svlačionici i na pjevačkom podiju ne odgovaraju ukusu slovenskih birača koji od političara uglavnom očekuju državničku odmjerenost i ozbiljnost, pokazala je anketa koju je u ponedjeljak objavilo ljubljansko 'Delo'.


Vodeći slovenski dnevni list pitao je, u okviru svoje redovne tjedne ankete koja je obuhvatila 400 ispitanika, što Slovenci misle o dva zadnja premijerova neuobičajena javna nastupa - onom u Mariboru, gdje je nogometnim reprezentativcima nakon pobjede nad Rusijom očistio kopačke i drugom u Ljubljani, gdje je na svečanosti povodom 60. obljetnice djelovanja jednog ansambla narodne glazbe u duetu zapjevao staru popularnu pjesmu 'Slovenijo, zašto si tako lijepa'.

>> VIDEO: Pogledajte kako Pahor čisti kopačke!

Vezani članci Granični prijelaz Bregana Neće vrijediti za sve: Neki putnici će smjeti u Sloveniju i bez PCR testa Slika nije dostupna Mediji: Slovenci bi podržali arbitražni sporazum

Rezultati su zanimljivi jer ih je 29 posto ocijenilo da je to neprimjereno za predsjednika vlade, a 42 posto da se takve stvari mogu dopustiti, ali samo u posebnim situacijama. Njih 26 posto pak smatra da Pahorovi nastupi nisu ništa posebno iako se tako nešto nije moglo ni zamisliti od političara poput Milana Kučana, Janeza Drnovšeka i Janeza Janše. (Hina)