Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna akcija

VIDEO Sletio niz liticu i preživio: Pet dana proveo je zarobljen u kamionu, izvukli ga vatrogasci posebnom akcijom

Akcija izvlačenja vozača
Akcija izvlačenja vozača Foto: Screenshot/Screenshot
Veliku sreću u nesreći imao je vozač u Kaliforniji, kojega su spasili vatrogasci.

Vozača koji je pao s litice u zabačenom području južne Kalifornije i proveo pet dana "imobiliziran" u svom uništenom kamionetu spasili su vatrogasci koji su formirali sustav ljudskih kolotura kako bi izvukli žrtvu iz provalije.

Spašavanje se odvijalo oko 10:58 ujutro po lokalnom vremenu u subotu u planinama Tehachapi u okrugu Kern, kada je osoba koja je pozvala 911 prijavila da vidi vozilo na dnu strme klisure na cesti s dvjema trakama između gradova Arvin i Stallion Springs, navodi se u izvješću o incidentu Vatrogasne službe okruga Kern.

Kad su vatrogasci stigli na osamljeno mjesto, pronašli su teško oštećen kamionet i jednog putnika na dnu 30-metarske litice, navodi se u izvješću.

Odmah je bilo jasno da će biti potrebni dodatni ljudi i oprema, napisali su vatrogasci, ističući da je strm, neravan teren bio poseban izazov za dolazak do ozlijeđenog vozača.

Tim od više od 20 vatrogasaca - uključujući četiri posade s motorima, šest vatrogasnih patrolnih jedinica i gradski tim za potragu i spašavanje - udružio je snage kako bi pokrenuo spašavanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kobna zamjena Mlada žena umrla nakon dva odlaska na hitnu pomoć: Meningitis zamijenili s glavoboljom

Pročitajte i ovo Misterij srušenog naselja - 6 Stanovnici u očaju Misterij srušenog naselja: "Da ja rušim kuće? Pa nisam poludio!" - "Nitko nije ništa javio, nitko ništa nije rekao"

Vatrogasne ekipe napravile su sustav ljudskih kolotura užetom kako bi došle do vozača.

Njegovo ime i spol nisu objavljeni, a prebačen je helikopterom u područnu bolnicu i nalazi se na liječenju zbog ozljeda koje nisu opasne po život, rekli su dužnosnici, piše ABC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene