Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u domu zdravlja

Skandal u susjedstvu: Liječnica zaključala pacijenticu u ordinaciju jer je snimala razgovor

Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock) Foto: Gulliver/Thinkstock
Pacijentica tvrdi da su joj u beogradskom domu zdravlja oduzeta osnovna ljudska prava, a iz doma zdravlja poručuju da je bila nepristojna prema liječnicima i da joj samo nije dozvoljen odlazak dok ne dođe policija.

Liječnica u jednom beogradskom domu zdravlja zaključala je u ordinaciju pacijenticu koja je telefonom tajno snimala njihov razgovor.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

Pacijentica je za Blic objasnila da se na snimanje razgovora odlučila jer niti jedan liječnik u domu zdravlja nije htio propisati lijek za njezinu bolesnu majku, a u domu zdravlja kažu da to nisu mogli napraviti jer nisu imali potrebne nalaze na temelju kojih bi to mogli učiniti.

Do navedenog incidenta došlo je 25. listopada kada je pacijentica otišla po recept za lijek za njenu majku koja boluje od akutne leukemije.

Njezina doktorica nije radila zbog čega ju je primila liječnica zadužena za hitne slučajeve, koja joj pak nije htjela propisati lijek jer, kako joj je objasnila, recept liječnika specijaliste iz svibnja ne vrijedi.

Razgovor između liječnice i pacijentice je unatoč svemu protjecao u relativno prihvatljivim okvirima sve dok pacijentica nije doktorici rekla da ju tajno snima. Prije toga na rubu suza molila je liječnicu da joj da potvrdu da joj ne žele izdat lijek, što je liječnica odbila, a kada je saznala da se razgovor sima počela je drama.

"Ona je ustala i krenula prema vratima. Zaključala me i pozvala osiguranje i policiju govoreći da ne mogu izaći iz prostorije dok oni ne dođu", prepričala je pacijentica koja je unatoč šoku pokušala izaći, ali nije uspjela. Zato je pozvala svog brata koji je također bio u domu zdravlja i u međuvremenu uspjela ući u prostoriju u kojoj je bila medicinska sestra.

"Pokušala sam izaći, ali doktorica me počela gurati ne dajući mi da priđem vratima na koja je pored nje bila naslonjena i medicinska sestra. Doktorica je onda telefonom pozvala zamjenika ravnatelja i obavijestila ga da je pozvala policiju i osiguranje. U tom trenutku naišao je moj brat. Pokušao je otvoriti vrata, ali ga nisu pustili. Na to on gura vrata i ulazi unutra", prepričala je pacijentica.

Uskoro je stigla i policija koja je ispitala nju, njezinog brata i liječnicu, a dan kasnije svi su opet pozvani i u policijsku postaju.

"Pacijentica nije bila zaključana"

Pacijentica kaže da ne razumije što su u domu zdravlja htjeli postići zaključavanjem.

"Ja sam ta koja je trebala zvati policiju jer su mi oduzeta osnovna ljudska prava. I na kraju ja sam ta koja je doživjela užasno poniženje u zdravstvenoj ustanovi", kaže i dodaje da će zbog svega tužiti liječnike.

U domu zdravlja ne spore da se incident dogodio, ali kažu i da je pacijentica bila nepristojna prema liječnicima.

"Pacijentica nije bila zaključana, samo joj nije bilo dozvoljeno izaći dok ne dođe policija. Ako ta žena ima neki problem s doktoricom, neka pokrene privatnu parnicu. Međutim, njoj nije bilo uskraćeno pravo jer nije imala pravo na recept. Ne možemo izdati lijek na osnovu izvještaja specijalista od mjeseca svibnja, jer doktorice nisu znale koju dozu lijeka trebaju propisati", poručio je pomoćnik ravnatelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene