Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen tabloid News of the World

Skandal prisluškivanja: Svjedočila majka ubijene adolescentice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga skandala prisluškivanja u Velikoj Britaniji počela je u ponedjeljak svjedočenjem žrtava među kojima su i roditelji ubijene adolescentice te glumac Hugh Grant, veliki protivnik medijskog zadiranja u privatni život ljudi.

Majka ubijene adolescentice Milly Dowler, jedna od žrtava prisluškivanja, ispričala je svoje užasno iskustvo za koje je odgovoran tabloid News of the World. Kada im je 13-godišnja kći nestala, njezini su je roditelji neprestance nazivali te se spremnik glasovnih poruka njezina mobitela napunio. No detektiv koji je radio za tabloid izbrisao je poruke i time naveo roditelje i policiju na pogrešan zaključak da je djevojčica živa i da je preslušala njihove poruke.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

Prisluškivali 5.800 osoba

Skandal s prisluškivanjem mobitela Milly Dowler izazvao je političko-medijski potres u Velikoj Britaniji. Vlada je stoga oformila istražno povjerenstvo i donijela preporuke za medije koje su novinari tabloida dočekali na nož tvrdeći da oni samo brane 'pravo na informiranje javnosti' po svaku cijenu.

News of the World optužen je da je prisluškivao 5.800 osoba ranih 2000-ih godina kako bi nahranio svoj stroj za razotkrivanje afera. Tu aferu koja je potresla medijsko carstvo magnata Ruperta Murdocha list je platio svojim ukidanjem.

Vladino povjerenstvo, koje radi usporedo s policijom i treba u rujnu 2102., predstaviti zaključke, najavilo je da se neće ograničiti samo na istrage News of the Worlda. Glumac Hugh Grant, česta meta tabloida i žrtva prisluškivanja od 2004. i 2006., pristao je svjedočiti pred povjerenstvom. Među svjedocima su i JK Rowling, autorica sage o Harryju Potteru te otac Madeleine McCann, djevojčice nestale u Portugalu.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene