Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sramotno dezerterstvo'

Sjevernokorejski diplomat pobjegao iz Velike Britanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski diplomat u veleposlanstvu u Londonu koji je posljednjih deset godina sa suprugom i djecom živio u Velikoj Britaniji, pobjegao je iz države.

Sjevernokorejski diplomat u veleposlanstvu u Londonu pobjegao je iz države, prenosi u utorak BBC.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

On je ranije ovog mjeseca napustio ambasadu koja se nalazi u Ealingu u zapadnom Londonu, te je otišao u "treću državu", izvještavaju mediji u Južnoj Koreji.

Diplomat je sa suprugom i djecom živio u Velikoj Britaniji proteklih deset godina, piše BBC.

Ni britansko ministarstvo vanjskih poslova, ni sjevernokorejsko veleposlanstvo nisu komentirali ovaj događaj.

"Dezerterstvo na tako visokoj razini, ako se potvrdi, biti će veoma sramotno za režim", smatra John Nilsson-Wright, stručnjak za Aziju londonskog think tanka Chatham House.

"London je za Sjevernu Koreju oduvijek predstavljao važan diplomatski prioritet, ako uzmemo u obzir broj osoba koji su tamo zaposlene", dodaje Nilsson-Wright.

"Obavještajne prednosti ovog dezerterstva će se za Veliku Britaniju i njezine saveznice vrlo vjerojatno pokazati vrijednima", zaključuje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene