Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjevernokorejski diplomat u veleposlanstvu u Londonu koji je posljednjih deset godina sa suprugom i djecom živio u Velikoj Britaniji, pobjegao je iz države.


Sjevernokorejski diplomat u veleposlanstvu u Londonu pobjegao je iz države, prenosi u utorak BBC.

Vezani članci Vojna parada u Pjong Jangu - 1 Vojna smotra u Sjevernoj Koreji, lansirali balističku raketu s podmornice: "Veličanstvene elitne postrojbe i nepobjedive zračne snage" Kim Jong-un - 3 U Sjevernoj Koreji javno smaknut muškarac koji je prekršio mjere karantene: "Ubijen je kao primjer ostalima"

On je ranije ovog mjeseca napustio ambasadu koja se nalazi u Ealingu u zapadnom Londonu, te je otišao u "treću državu", izvještavaju mediji u Južnoj Koreji.

Diplomat je sa suprugom i djecom živio u Velikoj Britaniji proteklih deset godina, piše BBC.

Ni britansko ministarstvo vanjskih poslova, ni sjevernokorejsko veleposlanstvo nisu komentirali ovaj događaj.

"Dezerterstvo na tako visokoj razini, ako se potvrdi, biti će veoma sramotno za režim", smatra John Nilsson-Wright, stručnjak za Aziju londonskog think tanka Chatham House.

"London je za Sjevernu Koreju oduvijek predstavljao važan diplomatski prioritet, ako uzmemo u obzir broj osoba koji su tamo zaposlene", dodaje Nilsson-Wright.

"Obavještajne prednosti ovog dezerterstva će se za Veliku Britaniju i njezine saveznice vrlo vjerojatno pokazati vrijednima", zaključuje. (Hina)