Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poglavar muslimanske zajednice na okupiranom sjeveru Cipra Yusuf Suicmez zakasnio je na susret s papom Benediktom XVI., priopćila je Sveta Stolica.


Susret je bio zakazan za '16.00 sati (15.00 sati po srednjoeuropskom vremenu) u Nikoziji, ali je muftija sa zakašnjenjem stigao u maronitsku crkvu, gdje je svečanost već bila počela', rekao je novinarima glasnogovornik Svete Stolice, otac Federico Lombardi.

Po navodima ciparske policije, muftija Suicmez, najviši vjerski poglavar na Sjevernom Cipru, u 16.00 sati u automobilu je stigao na kontrolnu točku Ledra Palace u Nikoziji, namijenjenu pješacima i diplomatskim vozilima.

Vezani članci Slika nije dostupna Teški pregovori na Cipru: 'Čekaju nas važne i bolne odluke' Slika nije dostupna Ciprani traže 'plan B', Crkva svu imovinu stavila na raspolaganje državi

Tu je zadržan petnaestak minuta, koliko je policiji trebalo da dobije dopuštenje ministarstva vanjskih poslova da ga se propusti u automobilu. 'Da je to pitanje riješio ranije, ne bi morao čekati', rekao je glasnogovornik policije.

>> Papa: Politički islam šteti kršćanima i muslimanima

Tijekom trodnevnog pohoda Cipru, prvom posjetu nekoj pravoslavnoj zemlji, Papa nije posjetio Tursku Republiku Sjeverni Cipar (koju priznaje samo Ankara), s većinskim muslimanskim stanovništvom, proglašenu nakon turske vojne intervencije 1947.Sveti Otac se u nedjelju predvečer vraća zrakoplovom u Rim. (Hina)