Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadržala ga policija

Sjevernociparski muftija zakasnio na susret s Papom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavar muslimanske zajednice na okupiranom sjeveru Cipra Yusuf Suicmez zakasnio je na susret s papom Benediktom XVI., priopćila je Sveta Stolica.

Susret je bio zakazan za '16.00 sati (15.00 sati po srednjoeuropskom vremenu) u Nikoziji, ali je muftija sa zakašnjenjem stigao u maronitsku crkvu, gdje je svečanost već bila počela', rekao je novinarima glasnogovornik Svete Stolice, otac Federico Lombardi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spas od bankrota Dublin: Ministri financija Eurozone raspravljaju o pomoći Cipru Slika nije dostupna Posjetitelji donosili donacije VIDEO Očaj na Cipru: Za vojsku nezaposlenih humanitarni koncert

Po navodima ciparske policije, muftija Suicmez, najviši vjerski poglavar na Sjevernom Cipru, u 16.00 sati u automobilu je stigao na kontrolnu točku Ledra Palace u Nikoziji, namijenjenu pješacima i diplomatskim vozilima.

Tu je zadržan petnaestak minuta, koliko je policiji trebalo da dobije dopuštenje ministarstva vanjskih poslova da ga se propusti u automobilu. 'Da je to pitanje riješio ranije, ne bi morao čekati', rekao je glasnogovornik policije.

>> Papa: Politički islam šteti kršćanima i muslimanima

Tijekom trodnevnog pohoda Cipru, prvom posjetu nekoj pravoslavnoj zemlji, Papa nije posjetio Tursku Republiku Sjeverni Cipar (koju priznaje samo Ankara), s većinskim muslimanskim stanovništvom, proglašenu nakon turske vojne intervencije 1947.Sveti Otac se u nedjelju predvečer vraća zrakoplovom u Rim. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene