Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Segment testiranja u svom je programu prikazala korejska državna televizija.


Sjeverna Koreja objavila je video, kako tvrde, uspješnog ispaljivana balističkog projektila s podmornice, a radi se o testiranju održanom prošlog mjeseca. Video je objavljen dva dana nakon što je Pjongjang poručio da su uspješno testirali mini hidrogensku bombu.

Vezani članci Velike gužve za testiranje u Zagrebu - 2 Nepregledne kolone za testiranje, reagirala i udruga pacijenata: "Niti jedan se rat, pa ni ovaj, ne dobiva iz udobnih fotelja" Kim Jong Un I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje

Segment testiranja održanog 21. prosinca u svom je programu prikazala korejska državna televizija, a u kratkom isječku vidi se i sjevernokorejski lider Kim Jong Un kako promatra lasiranje i zadovoljno se smješka. 

Balistički projektil navodno je KN-11, a ovo je drugi put u posljednjih nekoliko mjeseci da je Sjeverna Koreja pokušala pokazati mogućnosti projektila. Prvi pokušaj, 27. studenog, bio je neuspješan i oštetio je podmornicu.

No, čini se da ovaj posljednji test potencijalno dodaje ulje na vatru već napete situacije koja okružuje zemljin nuklearni program.