Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez objašnjenja

Sjeverna Koreja ne želi više od SAD pomoć u hrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja obavijestila je Sjedinjene Države da više ne želi primati američku pomoć u hrani, objavio je u utorak State Department.

'Sjeverna Koreja obavijestila je SAD da više ne želi primati dodatnu američku pomoć u hrani u ovome trenutku', rekao je novinarima glasnogovornik State Departmenta Robert Wood. Obavijest Pjongjanga stigla je u zadnjih nekoliko dana, rekao je Wood, dodajući da nije navedeno nikakvo objašnjenje uz tu odluku.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Američka nevladina organizacija koja radi na raspodjeli pomoći u Sjevernoj Koreji, po njegovim je riječima, obaviještena je da će morati napustiti zemlju prije predviđenog roka koncem svibnja. 'Radit ćemo s američkim nevladinim organizacijama i sjevernokorejskim dužnosnicima kako bi osigurali da hrana koja je već isporučena, bude podijeljena predviđenim primateljima', rekao je Wood.

SAD je obnovio pomoć u hrani Sjevernoj Koreji u svibnju 2008. godine, nakon dvogodišnjeg prekida, dijelom i zbog zabrinutosti zbog nedostatnog nadzora pri raspodjeli. Od tada je isporučeno 169.000 metričkih tona američke pomoći u hrani, a posljednja pošiljka bilo je 5000 metričkih tona jestivog ulja u siječnju. State Department izrazio je nezadovoljstvo zbog poteza Pjongjanga.

'Jasno je da je to pomoć koja je potrebna ljudima u Sjevernoj Koreji. Zato smo zabrinuti. Znate, ta humanitarna pomoć koju mi pružamo Sjeveru, nema ništa sa šestostranim pregovorima. Radi se o ozbiljnoj humanitarnoj brizi za te ljude', kazao je glasnogovornik američkog Državnog tajništva. Jedan američki dužnosnik izjavio je da će SAD pokušati uvjeriti Pjongjang da izmjeni odluku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene