Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potres magnitude 6.0 Richtera u četvrtak je zabilježen ispred obale sjeverne Kalifornije, kraj područja u okrugu Humboldt koje je u siječnju pogodio potres od 6.5 stupnjeva, izvijestio je The Los Angeles Times na web stranici.


Za sada nema izvješća o žrtvama ili šteti, a potres se osjetio u većem dijelu te regije, izvijestio je američki Institut za geološka istraživanja (USGS). Potres se dogodio u 12,20 sati po lokalnom vremenu, s epicentrom oko 80 kilometara sjeverozapadno od grada Eureke. Predstavnici vlasti provjeravaju strukturna oštećenja, uključujući i zgrade koje su oštećene u potresu 9. siječnja.

Siječanjski potres donio je oko 30 milijuna dolara štete i rezultirao planiranim rušenjem najmanje jedne zgrade, navodi LA Times. Na Twitteru su neki stanovnici rekli da su osjetili oštar udar, ali ne tako snažan kao kod siječanjskog potresa. (Hina)
 

Vezani članci Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 1 Solidarna i Rotary planiraju na Banovini sagraditi 11 protupotresnih kuća: Mogu izdržati potres jači od sedam stupnjeva po Richteru Darko Horvat i Tomislav Tomašević Horvat i Tomašević nakon sastanka oko obnove Zagreba: "Sve nedoumice su do danas razjašnjene. Kreće bitka s vremenom"