Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pobunjenici su u subotu na istoku Sirije zauzeli postrojenje protuzrakoplovne obrane i napali vojni aerodrom, i tako su uzvratili zračnim napadima na koje se u borbi protiv njih sve više oslanja predsjednik Bašar al-Asad, objavila je promatračka skupina.


Pobunjenici u Deir al-Zoru u subotu rano ujutro zauzeli su jednu zgradu s protuzrakoplovnom opremom, zarobili najmanje 16 osoba i osvojili zasad nepoznat broj protuzrakoplovnih raketa, rekao je Rami Abdulrahman iz Sirijskoga opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Britaniji.

Napadi u naftom bogatoj pokrajini Deir al-Zoru uslijedili su nakon pobunjeničkih napada na vojne aerodrome u područjima Alepa i Idliba, blizu turske granice.

Vezani članci Zoran Marinović - 5 Poznati fotoreporter ogolio dušu: ''I ja plačem kad mi se skupi, nepodnošljivo je nekad biti u mojoj koži" Slika nije dostupna POČELA EVAKUACIJA "Očekuje se da će se iz Alepa evakuirati oko 50.000 ljudi"

>> Sirijski pobunjenici srušili još jedan vojni zrakoplov

Sirijski vođa koji pokušava ugušiti 17-mjesečni ustanak u kojem je već poginulo dvadeset tisuća ljudi, izgubio je nadzor nad ruralnim podučjima sjevernog, istočnog i južnog dijela zemlje i sad se okrenuo napadima iz helikoptera i aviona.

To bombardiranje iz zraka potjeralo je nove valove izbjeglica u susjedne zemlje pa je Turska obnovila pozive na osnivanje "sigurnih zona" na sirijskom teritoriju. Na te su se pozive oglušili podijeljeno Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda i zapadne sile koje nisu sklone slanju vojnih snaga potrebnih za uspostavu takvih zona. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.