Velik broj mladih skupio se na plažama Latakije gdje su uz zvukove glazbe uživali u suncu te dokazali da postoji i druga strana Sirije.


Već na sam spomen Sirije pred očima nam se pojavljuju slike razrušenih zgrada, uplakane djece, vatre uzrokovane eksplozijama i mnoštvo ranjenih. No fotografije snimljene u Latakiji koja se nalazi tek oko 160 kilometara zapadnije od Alepa, koji se posljednjih nekoliko tjedna bori s pobunjeničkim skupinama pokazuju da Sirijci nisu izgubili radost i veselje.

Velik broj mladih skupio se na plažama Latakije gdje su uz zvukove glazbe uživali u suncu te dokazali da postoji i druga strana Sirije, ona svjetlija, bolja Sirija koja je njihova domovina, za koju vjeruju da još uvijek ima nade te je ne žele napustiti.

Veliko mnoštvo na plaži Wadi Qandeel plesalo je do zore, a neki su se i okupali. Plažom su defilirali muškarci u toplesu, a žene u šarenim odjevnim kombinacijama, bojama u kojima nismo navikli gledati prizore iz Sirije. Odlučili su, barem na trenutak, zaboraviti na probleme u kojima se država nalazi, prenosi Daily Mail.

Podsjećamo, četvrti Alepa koje su u rukama pobunjenika prije tjedan dana u potpunosti je opkolila sirijska vojska i preuzela kontrolu nad posljednjom cestom koja vodi do njih. U utorak su vladine snage bombardirale dvije četvrti grada pri čemu je stradalo 15 ljudi među kojimai šestero djece.

U petak je, prema izvješćima, u Alepu poginulo oko 40 pobunjeničkih i boraca vladinih snaga kada su pobunjenici eksplozivom digli u zrak tunel ispod vladinih ureda. Alep je podijeljen među pristašama vladajućeg režima i pobunjenika još od 2012. godine.